content_copy
top of page

Zitten er nog steeds dierenharen op je gewassen kleding? Gebruik dan dit trucje

Bijgewerkt op: 19 jul.


Huisdieren zijn harstikke leuk, maar een nadeel is wel dat ze voor een hoop haren in huis zorgen. En hoeveel overuren je de stofzuiger ook laat draaien, de kans is groot dat je al die haren nooit helemaal weg krijgt. Het lastige is dat dierenharen vaak blijven kleven aan stof, waardoor je kleding zelfs als het vers gewassen uit de wasmachine komt nog onder kan zitten. Maar gelukkig is er een simpel trucje om dat voortaan te voorkomen.


Haal je je trui vaak met nog meer haren uit de wastrommel dan toen ‘ie er vies in ging? Dat is vanaf nu verleden tijd.


Dierenharen op gewassen kleding voorkomen

Het trucje om dierenharen op je gewassen kleding te voorkomen is heel simpel. Het enige dat je nodig hebt is namelijk een vochtig schoonmaakdoekje. Leg één of twee doekjes in je trommel en gooi daarna je was erbij. Laat de wasmachine normaal draaien en je zult zien dat je schone was er weer zonder haren uitkomt. De vochtige doekjes vangen tijdens het wassen overigens niet alleen maar dierenharen op, maar ook pluisjes en ander stof. Let wel op dat je stevige vochtige doekjes gebruikt, anders overleven ze de wasmachine misschien niet en heb je juist nog meer rommel op je schone was zitten. Je kunt het beste antibacteriële en geurloze doekjes gebruiken. Gebruik de doekjes ook niet vaker dan een keer.


In de droger

Een andere tip om dierenharen op je gewassen kleding te voorkomen, is om je was eerst in de wasdroger te gooien, voordat je het in de wasmachine wast. Voeg een vochtig microvezeldoekje en een paar drogerballen aan de trommel van de droger toe en zet ‘m 10 minuten op de laagste stand. Hierdoor laten alle haren los van de stof. Het microvezeldoekje dat de haren opvangt kun je daarna uitschudden boven de prullenbak. En vergeet niet om het filter van je droger daarna weer haarvrij te maken.

48 weergaven0 opmerkingen
bottom of page