content_copy
top of page

WASTIPS VOOR OP DE CAMPING

Bijgewerkt op: 20 nov. 2022


Wassen als je gaat kamperen is iets wat we eigenlijk liever niet doen. Maar hoe herkenbaar is het dat jouw lievelingsjurkje toch een wasbeurt nodig heeft? We hebben daarom een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet hoe je het gemakkelijkst kan wassen op de camping.

HANDWASJES

De meest voor de hand liggende optie is een handwasje doen. Je gaat naar de wasplaats op de camping. Op de meeste campings zijn er bij het sanitair ook nog oude diepe wasbakken met een bord te vinden. Met een pak Biotex krijg je de was ook schoon en fris. Je kan het best de was eerst een tijdje laten weken in lauw water met wat Biotex. Je laat dan een beetje Biotex in de vlek trekken, daarna de vlekken zachtjes langs elkaar wrijven en dan de kleding goed uitspoelen.


WASMACHINE

Als je geluk heb, dan heb je een wasmachine op de camping. Je kan bij de receptie een muntje kopen en zo direct een wasje draaien. Vergeet niet een flesje Wasparfum of sachet mee te nemen naar de camping. Zo heb jij direct de heerlijke Wasparfum geur aan je kleding.


WASSERETTE

In grotere steden kan je meestal wel een wasserette vinden. Vaak zitten deze in een buitenwijk. Dit kan een hele ervaring zijn want je heb er prachtige wasserettes tussen zitten. Tip: Neem een boek mee zodat je in de tussentijd kan lezen. Verdiep je ook van te voren goed in de wasprogramma"s van het land waar je heen gaat zodat je niet voor verassingen komt te staan.


WAS - EMMER
Als je een grotere hoeveelheid shirtjes, sokken of ondergoed hebt die niet meer fris zijn kun je de was in een sopje zetten. Hiervoor kan je een Tupperware was - emmer gebruiken. Je doet handwarm water in de emmer, een beetje wasmiddel erbij en dan de was erin. Daarna vul je de emmer tot twee vingers onder de rand met water. Even ontluchten, flink schudden en dan weer ontluchten tot er geen lucht meer uit de emmer ontsnapt. Door te ontluchten trek je zuurstof uit de emmer en zuigt deze vacuum. Door het ontstane vacuum trekken opstijgende luchtbelletjes het vuil mee naar boven. Als er een half uurtje voorbij is, is de was klaar. Eerst het vuile water er uit laten lopen en dan pas het wasgoed. Goed uitspoelen en je bent klaar!


16 weergaven0 opmerkingen