content_copy
top of page

Op de juiste manier wassen in simpele stappen!

Het proces van wassen lijkt misschien eenvoudig, maar als je op de juiste manier wilt wassen zijn er stappen en overwegingen die je mee moet nemen. Dit geldt voor zowel kleding, beddengoed en andere was. Het toepassen van de juiste technieken kan een groot verschil maken in het behouden van de kwaliteit en levensduur van items. Lees in deze blog meer over de verschillende stappen.


Voorbereiding

Voor je begint met wassen zijn een aantal onderdelen van belang.


  1. Lees het waslabel: Elk item heeft een specifieke instructie op het waslabel staan. Dit vertelt je welke temperatuur, wascyclus en andere behandelingen geschikt zijn.

  2. Sorteren: Sorteer je wasgoed op basis van kleur, stof en vuilgraad. Dit voorkomt verkleuring en schade.

  3. Vlekken: Behandel vlekken voor dat je items in de wasmachine stopt. Dit kan met een geschikt vlekverwijderingsmiddel. Het vergroot de kans op volledige verwijdering van vlekken.


Tijdens het wassen

Wanneer je de items gaat wassen kun je op enkele punten letten.


  1. Wasmiddel: Het is van belang om het juiste wasmiddel te gebruiken dat geschikt is voor het type stof en kleur van je wasgoed. Het gebruik van te veel wasmiddel kan leiden tot zeepresten op je was.

  2. Temperatuur en cyclus: Volg de instructies op het waslabel om de juiste temperatuur en cyclus te kiezen voor je wasgoed.

  3. Lading niet overbelasten: Zorg dat je de wasmachine niet overbelast. Dit kan ervoor zorgen dat het wasgoed niet grondig wordt schoongemaakt. Houd je aan de aanbevolen lading voor je wasmachine.


Het droogproces

Na het wassen van je wasgoed is het tijd om te drogen. Let hierbij op een paar elementen.


  1. Machine drogen of lucht drogen: Hiervoor bekijk je weer het waslabel. Sommige items kunnen niet in de droger, deze moeten aan de lucht worden gedroogd om schade en krimp te voorkomen.

  2. Kledingstukken in vorm brengen: Voor je kwetsbare kledingstukken is het aanbevolen om ze in hun oorspronkelijke vorm te brengen tijdens het drogen om rekken en vervorming te minimaliseren.


Opbergen na het wassen

Na het gehele wasproces is het van belang om je wasgoed op de juiste manier op te bergen.


  1. Opvouwen: Om kreukels te voorkomen is het van belang om je wasgoed netjes op te vouwen.

  2. Ophangen: Kleding of wasgoed die gevoelig is voor kreukels moeten worden opgehangen. Dit houdt kleding langer netjes.

Aan de hand van bovenstaande stappen kun je ervoor zorgen dat het wasproces op een goede manier verloopt. Door goede voorbereiding, juiste behandeling en zorgvuldige nazorg kun je ervoor zorgen dat je items langer meegaan. Je kleding blijft er dan als nieuw uitzien.


Gebruik de beste producten!

Bij wasparfumbeesd hebben we diverse wasparfums, producten en sprays om te gebruiken tijdens je wasproces. Bezoek onze website en ontdek ons assortiment. Voor vragen kun je contact opnemen met ons via mail of telefonisch.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page