content_copy
top of page

Beddengoed wassen? Vermijd deze vier meest gemaakte fouten

Bijgewerkt op: 19 jul.


Beddengoed wassen klinkt niet als de grootste uitdaging, maar toch zijn er vier fouten die veel mensen regelmatig maken. Was jij je lakens bijvoorbeeld altijd samen met de handdoeken? Dit is waarom je dat en deze andere drie andere dingen beter niet meer kunt doen.


Van krimpgevaar tot kreukels: vermijd deze vier dingen.


Beddengoed samen met handdoeken wassen

Een van de meest gemaakte fouten is je beddengoed samen met je handdoeken wassen. Best logisch dat je dit misschien op de automatische piloot al jaren doet, omdat je beide op dezelfde temperatuur wast, maar voor de levensduur van je beddengoed is dit niet bevorderlijk. Van handdoeken komen namelijk veel pluisjes af die, vooral tijdens het drogen, aan je beddengoed blijven kleven. Daarnaast zorgt de structuur van je handdoeken ervoor dat je beddengoed eerder slijt.


Verkeerde wasmiddel gebruiken

Wat je ook beter niet kunt doen, is je beddengoed met een te krachtig wasmiddel wassen. Dit is net zo slecht voor de stof als te veel wasmiddel gebruiken. Kies dus voor een zachtere variant dan waar je bijvoorbeeld je bezweten sportkleding mee wast. Zeker wanneer je beddengoed met een print of kleuren hebt, kun je het beste ons Wasmiddel Neutraal van Le Essenze di Elda kiezen, omdat hier geen bleekmiddel in zit. Bij een normaal wasmiddel waar wel bleek in zit, zal de stof van je gekleurde beddengoed sneller vervagen. Het Wasmiddel Neutraal van Le Essenze di Elda is geschikt voor de witte en gekleurde was. Het wasmiddel is geurloos, hierdoor komen de geuren van de wasparfums perfect tot zijn recht en vlekken worden moeiteloos verwijderd.


Kreukels voorkomen

Veel mensen doen het beddengoed dat net uit de wasmachine komt direct in de droger. Kan prima, maar als je kreukels wilt voorkomen, kun je je was het beste eerst even uitschudden. Stop daarnaast de droogtrommel en de wasmachine niet helemaal vol, want dan is de kans ook groot dat het er verkreukeld uitkomt. TIP: Stop 3 tot 6 drogerballen bij je beddengoed. De ballen zorgen voor een betere luchtcirculatie, waardoor het beddengoed minder kreukt! Doe een paar druppels Wasparfum op de ballen en je beddengoed ruikt ook nog eens heerlijk! Mijn Favoriete Wasparfum voor het beddengoed is de Lavanda. Het geeft een rustgevende werking op je tijdens het slapen...


Te lang drogen

Beddengoed moet langer drogen in de droger dan je normale was, maar toch is te lang drogen niet bevorderlijk voor de stoffen. Zeker als je beddengoed van katoen gemaakt is, kan het bij te lang drogen gaan krimpen. Het beste is dus om je beddengoed op een iets lagere temperatuur te drogen, om krimpgevaar zoveel mogelijk te voorkomen. En mocht je de mogelijkheid hebben, hang dan je gewassen beddengoed lekker buiten te drogen of binnen aan een droogrek.

112 weergaven0 opmerkingen
bottom of page